Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > Przepisy > Bakłażan

Bakłażan

Okres letni obfituje w warzywa, a także grillowe imprezy. Szkoda byłoby nie wykorzystać okazji do skosztowania czegoś nowego, szybkiego i zdrowego. Na wieczorne przyjęcie zazwyczaj głowimy się nad przygotowaniem przekąsek. W końcu przydałoby się coś zdrowszego niż chipsy do grillowanej kiełbasy. Tu świetnie sprawdzą się bakłażany. Warzywa należy dokładnie umyć i pokroić w talarki. Doprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanej patelni. Możemy się teraz zabrać do przygotowania sosu jaki powstanie z połączenia koperku, czosnku i natki pietruszki na bazie majonezu. Jeśli ktoś jest zwolennikiem cebuli można dorzucić jej niewielką ilość pokrojoną w drobniutką kostkę. Proponowana przekąska jest niezwykle szybką i smaczną pozycją, która świetnie sprawdza się podczas weekendowego grilla.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.