Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > porady > Gofry inaczej

Gofry inaczej

Przyzwyczailiśmy się do smaku słodkich gofrów. Z dodatkiem bitej śmietany, owoców i kolorowych posypek, kuszą na nadmorskich promenadach. Jeżeli jednak znudził się nam smak słodkich gofrów, spróbujmy przygotować je w nowej odsłonie.
Proponuje podanie gofrów wytrawnych. Jest to bardzo szybki i łatwy sposób na elegancką przystawkę. Same gofry zróbmy w standardowy sposób, możemy jednak nadać im ciekawy, nieoczywisty kształt. Gotowy spód wypełnijmy fantazyjnymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się śmietankowy serek w połączeniu z rybami, czy to rybą wędzoną, łososiem, czy nawet ikrą w formie kawioru. Dodajmy do nich odrobinę świeżych warzyw (zielony ogórek będzie idealny), by uzyskać niesamowity smak. Tak podane danie z pewnością zaskoczy naszych gości i zyska ich uznanie. Gofry w formie wytrawnej pozwalają na szerokie eksperymentowanie z zastosowaniem, stanowiąc wygodną przegryzkę podczas organizowanego przez nas przyjęcia.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.