Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > zdrowy styl życia > Grill

Grill

Grillowanie w letni weekend jest polską tradycją narodową. Podobnie jak na piłce nożnej i polityce, każdemu zdaje się, że jest ekspertem również w tej dziedzinie. Nic bardziej mylnego. Grillowanie także jest sztuką, co udowadniają profesjonalne zawody z udziałem uznanych szefów kuchni. Przy przygotowywaniu potraw z grilla warto zaszaleć. Zrezygnujmy z nudnej karkówki, na rzecz pieczonej ryby, warzywnego szaszłyku z ziołowym dressingiem czy nawet owoców. Tak, owoce jak najbardziej można grillować, chociażby banany. Niech posłużą do przygotowania pysznego deseru na świeżym powietrzu. Dzieci będą zachwycone i z pewnością zdołamy namówić je do zjedzenia czegokolwiek ze stołu. Do potraw pieczonych warto przygotować świeżą, letnią sałatkę. Dodatkiem niech będą pieczone bataty – pyszne i pełne witamin. A do popicia zamiast piwa, może lemoniada? Albo ostatecznie lekkie wino. Brzmi zdecydowanie smaczniej a już na pewno o wiele zdrowiej. Pozwólmy wątrobie się zregenerować.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.