Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > porady > Jajka

Jajka

Produkty, o których usłyszymy w programach kulinarnych
W telewizji jest coraz więcej programów o tematyce kulinarnej. Polacy coraz chętniej śledzą zmagania początkujących albo profesjonalnych szefów kuchni. Jednak w takich programach często padają nazwy produktów, które nie są powszechnie znane. O to niektóre z nich:
# Topinambur
Bulwa słonecznika.
# Skorzonera
Korzeń rośliny warzywnej.
# Komosa ryżowa
Rodzaj kaszy nie zawierającej glutenu.
# Przegrzebki
Inaczej Muszle św. Jakuba; rodzaj dużych małży o bogatym w smak wnętrzu.
# Grasica
Mleczny organ cielęcy. Bardzo delikatne mięso.
# Czarnuszka
Drobna przyprawa z rodziny kminkowatych. Doskonały dodatek do chleba czy twarogu.
# Rukiew wodna
Roślina kapustowata. Posiada szerokie właściwości zdrowotne.
# Fois Gras

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.