Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > Przepisy > Jarmużowe smoothie

Jarmużowe smoothie

Jarmuż jest stosowaną od lat w kuchni polskiej rośliną, która po czasie zapomnienia wraca do łask. Jak wiadomo w okresie letnim najlepiej czujemy się spożywając wszelkiego rodzaju rozwodnione pokarmy, najlepiej zimne. Dodatkowa porcja witamin pochodząca z warzywnego koktajlu jest wskazana. Do przygotowania smoothie będziemy potrzebować liści jarmużu, kilku plasterków imbiru, szklanki soku pomarańczowego i odrobiny banana. Liście drzemy na strzępki omijając twardsze części, które należy usunąć i wraz z resztą produktów wrzucamy do naczynia blendera. Wszystko miksujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. W cieplejsze dni możemy dodać do szklanki koktajlu skruszony lód. Jarmuż to źródło cennych witamin. W związku z ubogą dietą codzienną warto skorzystać z jego dobrodziejstwa choćby w postaci koktajlu. Takie podaje gwarantuje wszystkich wartości odżywczych, które w przeciwieństwie do gotowania nie mają okazji na spłynięcie kuchennymi rurami.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.