Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > Przepisy > Kawa mrożona

Kawa mrożona

Niejeden z nas bez porannej kawy nie wyobraża sobie dnia. W upalne dni picie gorącego napoju jest jednym z najgorszych pomysłów, wzrost temperatury nie jest pożądany. Dobrym rozwiązaniem będzie mrożona kawa. W porannej filiżance zazwyczaj pokładamy nadzieję na pobudzenie potrzebne na początku dnia, a ta mrożona jak by się mogło zdawać go nie zapewni. Błąd. Odpowiednio przyrządzona będzie posiadać taką samą dawkę kofeiny. Przygotowanie zaczynamy od zrobienia ekspresso przy pomocy kafetiery. Wyciągnie ona maksimum ze świeżo zmielonych ziaren przy minimalnej ilości wody. Wlewamy je do wysokiego kubka, jeśli odczuwamy taką potrzebę to słodzimy. Możemy dodać odrobinę wanilii lub cynamonu w zależności od gustu. Całość zalewamy zimnym mlekiem, a na końcu dorzucamy skruszonego lodu. Jeśli dysponujemy syropami możemy ich użyć. Jest to sposób na szybką, zimną i pobudzającą kawę w upalne dni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.