Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > Przepisy > Koktajl arbuzowy

Koktajl arbuzowy

Upalne dni wzbudzają w nas chęć sięgnięcia po coś zimnego. Woda z lodem staje się już nudna, a lody pożerane w dużych ilościach mogą mieć swoje skutki uboczne w postaci dodatkowych kilogramów. Doskonałą i smaczną propozycją jest koktajl arbuzowo truskawkowy z dodatkiem białej czekolady i rumu. Do przygotowania będziemy potrzebować około jednej czwartej arbuza bez skóry, czterystu gram truskawek, pięćdziesięciu gram białej czekolady, łyżki miodu i trzech łyżek białego rumu bądź malibu. Na początku warto włożyć owoce do lodówki w celu schłodzenia. Następnie w rondelku topimy białą czekoladę, dodajemy rum i miód. Nie zapomnijmy o ciągłym mieszaniu. Jeśli chcemy by alkohol w całości odparował to należy nieco dłużej gotować sos. Gotowy odstawić do wystudzenia. Schłodzone owoce włożyć do pojemnika blendera, dodać wystudzony sos i całość zmiksować. Górę możemy posypać wiórkami z pozostałej czekolady.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.