Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > Przepisy > Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem

Wiele osób wiąże naleśniki z tradycyjną słodką wersją, ale niekonwencjonalne pomysły wcale nie muszą być gorsze. Do przygotowania naleśników ze szpinakiem i kurczakiem potrzebujemy składników na naleśniki, niewielkiego filetu z kurczaka i około pięciuset gramów najlepiej świeżego szpinaku. Naleśniki przygotowujemy tak jak zazwyczaj, dodając soli zamiast cukru. Kolejnym krokiem będzie pokrojenie kurczaka w drobną kostkę. Całość wrzucamy na patelnię, na której powinna znaleźć się woda. Doprawiamy go wedle uznania. Ja wybieram wersję z solą, chili i odrobiną cebuli. Tak naprawdę wszystko zależy od tego jakiego kurczaka lubisz. Szpinak należy na kilka chwil wrzucić do gotującej się wody i odcedzić, uważając by się nie rozgotował. Kroimy go na drobne kawałki, rozgniatamy ząbek czosnku lub dwa i przesmażamy całość na oliwie z oliwek. Pozostało zmieszać szpinak z kurczakiem, a następnie zająć się robieniem naleśników. Wariant nadaje się do podawania zarówno z sosem czosnkowym jak i pieczarkowym.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.