Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > kuchnie świata > Paryż na słodko

Paryż na słodko

Paryż znany z filmów i kolorowych folderów biur podróży kojarzy się nam z kolorowymi makaronikami. Są one zbyt kaloryczne, bardzo słodkie i bardzo… drogie. Francuskim crème de la crème są specjalne naleśniki crêpes suzette. Płonące z sosem pomarańczowym – skusi się na nie każdy, zwłaszcza łasuch. Do tego jeszcze wspaniałe ciasta, zwłaszcza tarty…Paryskie cukiernie wyglądają jak eleganckie butiki i taki sam jest sposób pakowania pralinek i ciasteczek. Od samego patrzenia na chłodnicze lady może zakręcić się w głowie. Przed najlepszymi cukierniami ustawiają się długie kolejki, do których czasem współmierna jest cena łakoci. Warto kupić ich mniej, ale w różnych smakach i przywieźć w prezencie dla rodziny i przyjaciół. Są tutaj sieciowe cukiernie istniejące na rynku od wielu lat, mające rzesze stałych klientów. Trzeba przyznać, że paryżanie wiedzą jak celebrować życie!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.