Jesteś tutaj: dietetycznyswiat.pl > porady > Sycące zupy

Sycące zupy

Zupy są w Polsce daniami bardzo popularnymi, ale ich wachlarz nie jest duży. Wiele przepisów na dawne zupy leży zapomnianych i nikt już po nie nie sięga. Czas to odczarować! Przede wszystkim powróć myślami do czasów dzieciństwa. Każdy miał wtedy swoją ulubioną zupę. Może to rosół na cielęcinie, gotowany przez babcię przez kilka godzin, może pomidorowa o smaku niesamowicie delikatnym za sprawą pomidorów z własnego ogródka. A może zupa z lebiody? Niektórzy pamiętają ten wiosenny przysmak, który wtedy wynikał bardziej z ekonomicznej konieczności, niż z docenienia smaku. Dzisiaj można go wykorzystać jako urozmaicenie jadłospisu. Na pewno będzie sprzymierzeńcem w pogoni za zdrowiem. Zimą kosztujmy zup cięższych. Może na przykład zupa z ciecierzycą? Może rozgrzewający węgierski bogracz. Latem korzystajmy z zup rybnych i chłodników, pełnych smaku i słońca. Repertuar jest na tyle duży, że każdy znajdzie coś dla siebie. A więc na zdrowie i do roboty!

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.